Safir Taş

Gümüş Safir Taş Yüzük Modelleri

Gümüş Safir Taş Yüzük Modelleri

Gümüş safir taş yüzük modelleri ile eşsiz bir şıklık yakalamaya ne dersiniz? Siz de ‘hep aynı modellerden sıkıldım.’ Diyenlerdenseniz, gümüş safir taş yüzük çeşitleri sayesinde tarzınıza harika bir dokunuş yapabilirsiniz.

Bağlılığın, dürüstlüğün, sonsuz aşkın ve zarafetin sembolü olan safir yüzükler, sıradışı tasarımlarla her zevke hitap ediyor. Altın pırlantalı, elmas, gümüş ve benzeri pek çok çeşidiyle kombinleri tezyin eden bu benzersiz takılar, sizin de stilinizde baş aktör olmaya aday!

Gümüş Yüzük Almadan Önce???

Gümüş yüzük almadan evvel, gümüş yüzük hakkında sizin için hazırladığımız yazılarımıza göz atmanızı öneririz… Bunun için aşağıdaki butonu tıklamanız yeterli…

Safir Taş Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadifemsi mavi rengiyle öne çıkan bu değerli taş, dünyadaki en kıymetli taşlar içerisinde öne çıkıyor. Gerçi safir taşının mavi dışında farklı renkleri de bulunuyor:

Sarı, pembe, kahverengi, yeşil, turuncu, beyaz ve gri bunlardan bazılarıdır. Yalnız kırmızı renkli bir safir taşına rastlamak mümkün değil. Çünkü kırmızı ise onun adı yakut oluyor.

İç huzuru, gücü, asaleti, özgür ruhu temsil eden bu taş, ender rastlanan madenlerden biri.

Öte yandan safir; doğal güzelliği ve yüksek değeri nedeniyle tarih boyu kralların, kraliçelerin de sıkça kullandığı bir taş. Seçkin insanların tercihi olan bu taş günümüzde de stilini önemseyenler için paha biçilmez…

Safir Taş Özellikleri Nelerdir?

Bu taşın temel özellikleri şöyle sıralanabilir:

• Mineral sertlik düzeyi 9 olarak belirlenmiştir. (Bu, değerli madenlerin sertlik seviyesini ölçmek için kullanılan Mohs sertlik ölçeğine göredir.)
• Elmastan sonra, çizilmeye ve aşınmaya karşı en dirençli ikinci maden safir taşıdır. Bu nedenle yüzük, bilezik ve benzeri takılar için uygun bir seçimdir.
• Takı sektörünün yanı sıra, aşındırma etkisinden dolayı bu taştan farklı sektörlerde de yararlanılır.
• Safir taş Korendon mineralinin alt türlerinden biri olup ‘gök yakut’ adıyla da bilinir.
• Doğayla özdeşleşmiş renkleri sayesinde insanın içini ısıtan bir taştır. Lâkin kendisi ısıya çok dayanıklıdır.
• Güçlü ve mistik bir etkiyle ön plana çıkan safir taşı; bu etkisini kolye, yüzük veya farklı takı türlerinde korumayı başarır.

Safir Taşı Nerelerde Bulunur?

Yaygın olarak Hindistan’dan çıkan safir taş, Sri Lanka ve Tayland bölgelerinde de yoğun kullanım alanına sahiptir.

Ayrıca en çok safir çıkarılan yerler arasında; Avustralya’yı, Afganistan’ı, Pakistan’ı ve Brezilya’yı da sayabiliriz.

Dünyadaki safir taşlarının en büyüğü ise New York’taki Doğa Tarihi Müzesi’ndedir. Bu safir taşının tam 563 karat büyüklüğünde olduğu tespit edilmiştir.

Safir Baget Taşlı Yüzük

Gümüş Safir Taş Yüzük Modelleri

Safir Ne İşe Yarar?

• Kişiyi özgür hissettirir.
• Güven verir.
• Sakinleştirir.
• Safirin rengi okyanusu, gökyüzünü, doğayı çağrıştırır. Bu nedenle safirden imal edilmiş takıların kullanılması kişilere zindelik kazandırır, keyif duymalarını sağlar, pozitif enerjiyi artırır.

Safir Taşı Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu taşın çizilmemesi için hassas davranmak, kimyasal maddelerle temas ettirmemek gerekir.

Temizlemeniz gerektiği zaman yalnızca su ile iki-üç dakika yıkamanız yeterlidir. Kurulamak için ise, kadife veya buna benzer yumuşak bir bezden yararlanabilirsiniz.

Safirden imal edilmiş takınızı diğer takılarla birlikte aynı takı kutusuna koymaktan kaçının. Zira bu, taşın üzerinde çizik oluşmasına sebebiyet verebilir. Onu farklı mücevherlerden ayrı bir yerde, kendi özel kutusunda muhafaza edin.

En Güzel Gümüş Safir Yüzük Modelleri 2022

Sınır tanımayan, aşkı ve sevgiyi hayatının merkezine yerleştirmiş biri misiniz? Öyleyse bu özelliklerinizi kaliteli gümüş safir yüzük çeşitleri ile en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Tarzınızı dışa vururken gümüşün zarafetinden ve safirin şıklığından faydalanmak istiyorsanız, bu yüzükler sizin için biçilmiş kaftan!

Mavinin en göz alıcı, elegant hâli olan bu yüzüklerle takı koleksiyonunuza bir başyapıt dâhil edebilirsiniz…

En saf, masumane duyguların sembolü olan gümüş safir yüzük çeşitleriyle pozitif enerjinizi her an yüksek tutabilirsiniz.

‘Zarafet, hiç bu kadar görkemli olmamıştı!’ dedirten bu yüzükler, sizi olduğu kadar çevrenizdeki herkesi de hayran bırakacak…

Binlerce yıl önce soyluların kullandığı bu taş, şimdi modern tasarımlarla hayat buluyor ve kombinlerin şıklığına şıklık katıyor.

Siz de stilinde sofistik olmayı seven kişilerden misiniz? Öyleyse, arzu ettiğiniz aristokrat görünüme gümüş safir yüzük modelleri ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Mavinin bu baş döndürücü tonu, kutlamalarda ve özel davetlerde de sizi herkesten farklı kılacak.

Öyleyse haydi! Kendinize özgü tarzınızı ortaya çıkarmak ve ruhunuzdaki asaleti derinden hissedebilmek için safir yüzük dünyasına adım atın!

www.klasgumus.com

Türkiye’nin En Kaliteli Gümüş Takı Üreticisiyiz!

Binlerce Ürün, Uygun Fiyatlar, Hızlı Gönderi, Güvenli Alışveriş

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top