Gümüş Takıların Bakımında 5 Konuya Dikkat Edin

Gümüş Takıların Bakımında 5 Konuya Dikkat Edin

Gümüş Takıların Bakımı

Oldukça narin ve gösterişli aksesuar çeşidi olmaları sebebiyle, gümüş takıların bakımı önemlidir. Gümüş takıların kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmesinin birkaç tane nedeni vardır. Bunlar bu takıların kullanışlı, modern ve ekonomik olmasıdır. Bir takının kullanışlı olması ve modern bir görüntüye sahip olması, onun günlük hayatta sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır.

Gümüş takılar, hediye olarak verilebilecek en uygun ürünler arasında yer almaktadır ve her zaman popüler kalan takılardandır. Bu tarz takıların her zaman ilk günkü hali gibi kalması için yapılması gereken bazı işlemler vardır. Gümüş takıların bakımının düzenli ve bilinçli şekilde yapılması neticesi, kolyeleriniz, bileklikleriniz, küpe ve kolyelerinizin her zaman yeni gözükecek, parlaklıklarını yitirmeyecek ve ihtişamını koruyacaktır.

Gümüş Takıların Bakımı ve Kararmaması İçin Ne Yapılabilir?

Gümüş takıların kararmasını engellemenin ilk yolu takıları kimyasal maddelerden uzak tutmaktır. Kimyasal maddeler, gümüş takıların kararmasına neden olan en büyük etkenlerdendir. Bu maddelerin her zaman gümüş takılardan uzak kalması gerekmektedir.

Kimyasal madde kategorisine giren sabun, parfüm, kolonya, çamaşır suyu, deterjan ve şampuan gibi maddeler gümüş kolyelerin, küpelerin ve bilekliklerin kararmasına neden olmaktadır. Bu yüzden bu tarz maddelerle temasa geçmeden önce bilekliği çıkartmak gerekmektedir.

Diğer yandan deodorant gibi parfüm benzeri maddeler direkt olarak takının üzerine sıkılmamalıdır. Aseton ve saç boyası gibi kimyasalları da gümüş takılardan uzak tutmaya çalışmak gerekmektedir.

Gümüş Takıların Parlaklığı Nasıl Korunabilir?

Gümüş takıların zarar görmemesi için oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Örnek olarak, bahçe işleriyle uğraşanlar, işe başlamadan önce gümüş bilekliklerini çıkartmalıdır. Nedeni ise toprağın gümüş takıya zarar verme ihtimalidir.

Takıyı çıkarmanın dışında eldiven takarak da önlem alınmaya çalışılabilir. Gümüş takıların zarar görebilecekleri ve parlaklıklarını kaybedebilecekleri dış etkenlerden biri de deniz suyudur. Denizdeki suyun tuzlu su olması takının zarar görmesine neden olabilir. Ayrıca denizdeki iyot oranının oldukça fazla olması takıların parlaklığını kaybetmesine neden olabilir. Bu yüzden denize girmeden önce mutlaka gümüş takılar çıkartılmalıdır. Bu durum gümüş takının daha uzun süre parlak kalmasını sağlar.

Mix Taşlı Rose Manolya Çiçeği Yüzük

Mix Taşlı Rose Manolya Çiçeği Yüzük
925 ayar gümüş mix zirkon taşlı İnci, Sedef ve Kelebekten oluşan, rose kaplama uygulanan yüzük.

Beyaz Taşlı Rodaj Manolya Çiçeği Yüzük
925 ayar gümüş Sedef, Kelebek İnci ve zirkon taşlardan oluşan, rodaj kaplama uygulanan yüzük.

Beyaz Taşlı Rodaj Manolya Çiçeği Yüzük

Gümüş Takılar Nasıl Uzun Yıllar Boyunca Korunabilir?

Gümüş takıları koruyabilmenin ve uzun süre parlak kalmalarını sağlayabilmenin bir diğer yolu da havuza girmeden önce takıları çıkarmaktır. Havuzda klor gibi kimyasal maddeler bulunduğu için takının havuz suyu ile teması parlaklığını kaybetmesine neden olacaktır. Gümüş kolyelerin, bilekliklerin ve küpelerin oksitlenmesini engellemek için havuza girmeden önce onları çıkarıp, bir köşeye koymalısınız.

Tuhaf gelebilir fakat havadaki sülfürün de gümüş takılara zarar verme ihtimali vardır. Aslında bu durum yüksek bir oran değildir. Fakat yine de bu tarz gümüş takıların daha uzun süre kullanılmasını sağlamak için onları kapalı mücevher kutusunda saklamak doğru olacaktır.

Takılar kullanılmadıkları zaman onları takı kutusunda saklamak sülfür ile reaksiyona girmelerini engelleyecektir. Bu durum da takını ömrünü uzatacaktır. Ayrıca bu tarz gümüş takıların nemli ortamlarda uzun süre bulundurulmaması, gümüş takıların bakımı konusunda çok önemlidir. Örneğin banyo ve hamam gibi ortamlara girerken bu takıları çıkarmak daha iyi olacaktır.

Takıların ömrünü uzatmanın bir diğer yöntemi de terlediğiniz zaman takıyı çıkarmanızdır. Terlediğiniz zaman vücuttaki asidin ortaya çıkması, gümüş takıya zarar verebilir.

Takıların Çizilmesi Nasıl Önlenebilir?

Gümüş takıların çizilmesini önleyebilmek için terledikten sonra takıyı nemli bez ile silmek gerekmektedir. Bilekliği sildikten sonra onu yumuşak bir bezle kurulamak gerekecektir. Sonrasındaysa eğer kullanılmayacaksa tekrar kapalı bir takı kutusuna koymak iyi olacaktır. Bu durum hem takının ömrünü uzatır hem de çizilmesini engeller.

Eğer gümüş takınızı koyacak uygun bir takı kutunuz yoksa, onu ağzı kapalı bir poşete koyarak muhafaza edebilirsiniz. Takıların çizilmesini engelleyecek bir diğer hususta, onları ayrı kutularda muhafaza etmektir. Gümüş takıların birbirini çizmesini önleyebilmek için onları ayrı ortamlarda muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu durum zincirlerin birbirine karışmasını da engelleyecektir.

Takı Kutusu Alırken….

Takı kutusu alırken dikkat etmeniz gereken konuları burayı tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Gümüş takılarınızın her zaman yeni kalmasını istiyorsanız, onları mikro fiber bezlerle parlatabilirsiniz. Kullanacağınız bezlerin mikro fiber olması, takının çizilmesini engelleyecektir. Takıların çizilmesi halinde onları gümüş atölyelerine götürebilirsiniz. Bunun dışında takının hep yeni kalmasını sağlamak için onu ara ara bakım için gümüş atölyelerine götürebilirsiniz.

Gümüş kolyelerin, bilekliklerin ve küpelerin parlatıcı ile silinmesinde herhangi bir mahsur yoktur. Bu takıların parlatılması için özel parlatıcılar tasarlanmıştır. Bu sayede takıların çizilmesi engellenebilir.

Türkiye’nin En Kaliteli Gümüş Takı Üreticisiyiz!

Binlerce Ürün, Uygun Fiyatlar, Hızlı Gönderi, Güvenli Alışveriş

Photo by Tahlia Doyle on Unsplash

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top