gümüş kararır mı

Gümüş Kararır Mı?

Gümüş Kararır Mı? Takılarınızı Korumanın Yolları

Yeryüzünde özellikle kadınlar olmak üzere takılar her insan için kombinlerin tamamlayıcı parçaları olmuştur. Ziynet eşyaları grubuna giren takılar değerlerine göre ayrılmaktadır. Kullanıldıkları alanlara ve bölgelerine göre birçok takı çeşidi bulunmaktadır.

Takı Çeşitleri Nelerdir?

Takılar vücutta kullanıldıkları alanlara göre farklı isimler almaktadır. Bunlar şu şekilde sınıflandırılabilir;

  • Kolyeler
  • Küpeler
  • Piercingler
  • Halhallar
  • Bileklikler
  • Bilezikler
  • Gerdanlıklar
  • Vücut kolyeleri
  • Saç takıları

Kullanıldıkları alana hizmet eden takı çeşitleri üretildikleri maddelere göre de ayrılmaktadır. Örneğin;

  • Altın takılar
  • Gümüş takılar
  • Çelik takılar
  • Bakır takılar
  • Bijuteri takıları

takıda zarafet!
klas gümüş

Tüm kolye çeşitlerimize tek tıkla ulaşabilir hemen satın alabilirsiniz!

Takılar kişilerin kendi alım güçleri ve zevkleri doğrultusunda kullanıcıya sunulmaktadır. Altın takılar en değerli takı çeşitlerinden biri olup oldukça derin bir geçmişe sahiptirler. Gümüş takılar en az altın kadar değerli gümüş madeninin işlenmesi ile yapılmaktadır. Özellikle Mardin ve civarındaki bölgelerde en değerli gümüşlerin el ile şekillendirilerek yapılan modellerine telkari adı verilmektedir. Telkarinin kökeni oldukça geçmişe dayanmaktadır.

Gümüş Takı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüş takılar genellikle kolye, bileklik, yüzük, küpe ve halhal olarak tercih edilen, saf hallerde gümüş renginde olabileceği gibi isteğe bağlı olarak rose gold ya da altın renkleri ile boyanabilen takılardır. Kombinlerin vazgeçilmez parçaları olan takılar arasında gümüş takılar hem şık davetler için hem de günlük kullanım için uygun tercihlerdendir.

Gümüş takılar genel itibari ile değerli taşlarla süslenerek alıcının beğenisine sunulmaktadır. Özellikle yüzükler için vazgeçilmez güzellikte olan doğal taşlar ile süslenmiş gümüş parçalar göz alıcı güzellikte olabilmektedir.

Gümüş Takıların Fiyatları Ne Kadardır?

Gümüş takılar da bilinen diğer değerli madenler gibi ağırlıklarına göre fiyatları belirlenmekte olup işçiliğine göre de farklı fiyatlar seyretmektedir. Gümüş takılar altın takılara nazaran oldukça uygun takılardır. Kullanım amacına göre belirlenen fiyatları da değişmektedir. Genel manada el işçiliği ve gramı bir gümüş takının fiyatını belirler.

Tercih edilecek gümüş takının hacminden ziyade işlevi önemlidir. İnce fakat kırılgan takılardan ziyade gerçek ve sağlam gümüşler tercih etmek avantajlı olacaktır.

Gümüş Takılar Kararır mı?

Akıllara en fazla takılan sorulardan bir tanesi şüphesiz gümüş kararır mı sorusu olmaktadır. Kararan takılardan biri olan gümüş için gümüş kararır mı sorusunun cevabı evet kararır olacaktır. Fakat düzgün bakılan gümüş kararır mı sorusunun cevabı bakımları yapılan gümüşler kolay kolay kararmaz olacaktır.

Duşa girerken takılan gümüş kararır mı denecek olduğunda gümüş içerdiği madensel yapıdan dolayı olabildiğince şampuan gibi maddelerden korunması gerekmektedir. Durduğu yerde gümüş kararır mı sorusunun cevabı da evet durdurduk yerde de gümüş kararabilir olmaktadır.

Gümüş madeninin bazı tenlerde karardığı bazı tenlerde ise açıldığı düşünülmektedir. Kişilerin vücudundan çıkan terin içerdiği mineral maddelerin bu değişimi meydana getirebileceği hakkında görüşler mevcuttur. Bu durumda gümüşler her zaman kararma göstermeyebilir demek doğru olacaktır.

Gümüş Takıların Bakımları Nasıl Yapılmalıdır?

Gümüş Takıların Bakımları Nasıl Yapılmalıdır?

Gümüş takılar telkari gibi yüksek ayar gümüşlerden ise kolay kolay kararma yapmayacaktır. Fakat piyasada en çok bulunan ve en çok tercih edilen 925 ayar gümüşler daha çabuk kararma göstereceklerdir. Bu bağlamda gümüş takılar zaman zaman bakıma götürülerek parlaklığını geri kazanması sağlanabilir.

Gümüş takıların çizilmemesi için takıları üst üste dizmemek gerekmektedir. Belirli boşluklar ile mümkünse birbirlerine temas ettirmeden muhafaza edilmeleri çizilme ihtimalini en aza indirecektir. Yüzükler için yüzük stantları, kolye bileklik ve halhal gibi uzun boyutlu takılar içinde kolye stantları gibi stantlar kullanmak doğru bir tercih olacaktır.

Gümüş takıların altın suyuna batırılarak kullanılması renklerindeki oksitlenmeyi tamamen geçirecek bir yöntem olup maliyeti açısından alıcıların tercihlerine bırakılmıştır.

Gümüş takılardan ziyade gümüş ev aksesuarlarının rengini açma amacıyla çeşitli kimyasal maddelerle özellikle diş macunu ve krem temizleyici gibi içerisinde karbon bulunan kimyasallarla ev ortamında temizlikleri yapılabilmektedir. Gümüşlerin ömürleri bakımından değerlendirildiğinde yanlış bir uygulama demek doğru olacaktır. Gümüş ile temas ettirilen her kimyasal gümüş üzerinde çeşitli çizikler meydana getirebilmektedir. Sürekli kullanılacak olan katılar üzerinde bu işlemi gerçekleştirmek kullanıcı sağlığı açısından da uygunsuz bir durum teşkil etmektedir.

Gümüş aksesuar ve takıların bakımlarını yılın belirli aralıkları ile ya da gümüşün ihtiyacına göre bilirkişilere götürerek yaptırmak en sağlıklı ve en kalıcı yöntemdir. Gümüş malzemelerin alaşımlarındaki maddelere zarar vermeden temizlikleri yapılabilir eski parlak görüntüsüne yeniden kavuşturulabilir.

Gümüş Yüzük Parlatma Nerede Yapılır?

İlgili makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz!

Türkiye’nin En Kaliteli Gümüş Takı Üreticisiyiz!

Binlerce Ürün, Uygun Fiyatlar, Hızlı Gönderi, Güvenli Alışveriş

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top