Gümüş Takı Seti Seçimi Nasıl Olmalı?

Gümüş Takı Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gümüş Takı Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gümüş takılar, altın takılardan sonra en fazla tercih edilen aksesuarlardan biridir. Şıklığı ile tanınan bu parçalar, dünyanın birçok noktasında tercih edilmektedirler. Bu nedenle gümüş takı seti üretimi çok fazladır.

Üretimin bu kadar fazla olması, doğru bir ürün bulabilmenizi zorlaştırır. Bundan dolayı gümüş takı seti alırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu tarz takılarda kesinlikle ayar bulunur. Ayarı olmayan gümüş takı setlerini almamanız gerekir. Genellikle 925 ayarlı tasarlanan setlerin kalitesi daha yüksektir.

Ancak bunun haricinde 800 ve 900 ayarında tasarlanan setler de vardır. Bunların yanı sıra patent numaralarına da dikkat edilmelidir. Takının üzerinde bu numarayı görmediğiniz zaman o ürünlerden almamanız gerekir.

Gümüş takı setlerinden almaya karar verdiğiniz zaman güvenilir mağazalara yönelmelisiniz. Çünkü bu gibi takıların sağlığınıza zarar vermeyecek yan ürünlerden üretilmiş olmaları çok önemlidir. Bunun için size rapor sunulmasına dikkat etmelisiniz.

Satın alma işlemi yapılacak olan firmanın nasıl bir geçmişe sahip olduğunu da iyi incelemelisiniz. Özellikle de setlerin garanti belgesinin olup olmadığına bakmanız gerekir.

Eğer cildiniz hassas ise gümüş ayarına iyi bakmanız gerekir. Hassas ciltler için en ideal ayar, 925’tir. Klas Gümüş, bu gibi setlerin üretiminde çok başarılıdır. Kalite standartlarına uygun takılar için Klas Gümüş’e bakabilirsiniz.

En Kaliteli Gümüş Kaç Ayardır?

Yaygın bir şekilde üretilen gümüş takı ayarı 925’tir. Bu ayar üzerinden satılan gümüş takı setlerinden rahatlıkla alabilirsiniz. Bu ayar, hem takı hem de mücevher yapımında tercih edilen en iyi derecelerdendir.

Bu kritere uygun olan ürünlerden aldığınız zaman %7,5 bakır, %92,5 gümüşten oluşan bir set almış olacaksınız. Böylece uzun süre kullanabileceğiniz kaliteli bir aksesuar almış olursunuz. Bu ayar haricinde kullanılan diğer dereceler ise şunlardır:

  • 800
  • 900
  • 999
  • 1000

Gümüş ayar seçenekleri de bulunuyor.

Gümüş Takı Seti Koleksiyonumuzu İncelemek ve Satın Almak İçin Tıklayın

Gümüş Takı Seti
Gümüş Takı Seti Alırken

925 Ayar Gümüş Bozulur Mu?

Gümüş takıların zaman içerisinde kararmaları normal bir durumdur. Ancak doğru bir set seçimi yaptığınız zaman bunun önüne geçebilirsiniz. Klas Gümüş takı setlerinde parlatma çok iyi yapıldığı için kararma gibi bir sorunla uzun süre karşı karşıya kalmazsınız.

Böylece uzun süreli bir gümüş takı seti kullanma şansınız olur. Sülfürik, kükürt ve hidrojene maruz kalan gümüşlerin kararmaması için parlaklık kazandırılması önemlidir.

925 Ayar Gümüş Ne Demek?

Gümüş takı setlerinin üretiminde genel olarak 925 ayar üzerinden gidilir. Çünkü bu ayarda tasarlanan setlerin kalitesi daha yüksek olduğundan dolayı uzun kullanım içerir. Sterling Silver, bu ayara verilen diğer isimdir. İçeriğinde %92,5 gümüş ile %7,5 bakır kullanımı mevcuttur.

925 Ayar Gümüş Kararır Mı?

Bu setlerden alırken herkesin aklına gelen ilk konulardan biri de kararma olup olmadığıdır. Bu maddenin genetiği, kararmalara karşı koyamaz. Ancak iyi bir şekilde tasarlandıkları zaman daha geç bir şekilde kararma gösterirler.

Bunun için de doğru firmalardan ürün almanız gerekiyor. Klas Gümüş takılarında bu inceliği rahatlıkla görebilirsiniz. Çünkü setlerin hepsi de özel yapımdır. Bu sayede birkaç kullanımda kararma yaşamazsınız.

Gümüş Bozulur Mu?

Buharlı ve rutubetli odalarda bu ürünlerin olumsuz etkileneceğini iyi bilmeniz gerekir. Setleri kullanmadığınız zamanlarda doğru koşullarda saklamanız gerekiyor. Havadar, temiz ve kuru bir ortamda muhafaza edilmeleri gerekmektedir.

Bu madde, son derece hassastır. Bundan dolayı yanlış kullanım sonrasında hızlı bir kararma meydana gelebilir. Bunu engellemek için de doğru kullanım şarttır. Aksi halde setlerinizin güzelliğine gölge düşürebilirsiniz.

Gümüş Nasıl Muhafaza Edilir?

Eğer aldığınız setleri uzun süre kullanmayı düşünmüyor iseniz, doğru şekilde saklamanız gerekir. Aksi halde durdukları yerde hemen kararabilirler. Hava almayan nemli bir beze sarıp özel bir kutu içerisine koyabilirsiniz. Bu şekilde ilk günkü güzelliklerini koruyacaklardır. Doğru bir gümüş seti seçmek kadar onu doğru bir şekilde saklamak da çok önemlidir.

Gümüş Takı Seti almadan konuyla ilgili yazılarımızı mutlaka okuyun.

Gümüş Cilde Zarar Verir Mi?

Bazı insanların ciltleri gümüşe karşı alerji gösterebilir. Bu nedenle takı setlerinden almaya karar vermeden evvel, alerjik durumunuzu kontrol etmelisiniz. Ancak çok kaliteli bir üretim yapıldığında bu tarz sorunlarla karşılaşmazsınız. Bunun için yapmanız gereken tek şey, iyi bir markanın ürünlerinden almaktır.

Gümüş Takı Seti Seçimi Nasıl Olmalı?

Gümüş takı seti seçimi şöyle olmalıdır:

  • Ayarına bakılmalıdır.
  • Nasıl bir işleme yapıldığı incelenmelidir.
  • Üretimi hakkında bilgi alınmalıdır.
  • Garanti belgesine sahip olmalıdır.
  • Ürün içeriğinde hangi maddelerin bulunduğuna dikkat edilmelidir.

Böylece hem şık hem de kullanışlı ve özel bir ürün alabilirsiniz.

Türkiye’nin En Kaliteli Gümüş Takı Üreticisiyiz!

Binlerce Ürün, Uygun Fiyatlar, Hızlı Gönderi, Güvenli Alışveriş

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top