925 Ayar Gümüş Fiyatı Nereden Takip Edilir

925 Ayar Gümüş Fiyatı Nereden Takip Edilir?

925 Ayar Gümüş Fiyatı Nereden Takip Edilir?

Elinizdeki değerli ve kıymetli taşların gerçek değerini bilmeniz biraz zor olabilir. Örneğin 925 ayar gümüş fiyatı, herhangi bir kuyumcudan da öğrenilebilir ama emin olun hiç bir kuyumcu size gerçek değerini vermeyecektir.

Özellikle satan kişi siz iseniz, 925 ayar gümüş fiyatı için size daha düşük rakamlar verebilirler. Gümüş veya altın değerini öğrenmek için en doğru adres, devlete ait güncel web siteleridir. Bazı döviz çevirici web sitelerinden de faydalanabilir ve 925 ayar gümüş fiyatı hakkında net bilgi alabilirsiniz. Fiyatları anlık olarak takip edebileceğiniz birçok web sitesine arama motorlarından ulaşabilirsiniz. Burada reklam olmasın diye bu web sitelerini paylaşmak istemiyoruz.

Gümüş Nasıl Hesaplanır?

Gümüş; dekoratif sofra takımı, servis tepsileri, çatal bıçak takımı ve flüt gibi müzik aletleri gibi eşyaların yapımında kullanılır. 925 ayar gümüş ve yüzde 7,5 bakırdan oluşan iki metalin karışımıdır. Gümüş kısmı dayanıklılığına ve parlamasına katkıda bulunurken bakır sağlam bir temel sağlar.

Bir gümüş parçanız varsa ve değerini nasıl hesaplayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu 3 adım 925 ayar gümüş fiyatı belirlemenize yardımcı olur:

Gümüşü Kontrol Edin

Parçanızın yüksek kaliteli som gümüşten yapıldığından emin olmak için bir damga ve 925 numarası olup olmadığını kontrol edin. Bu, 925 ayar gümüşten oluşan bir gümüş parçanız olduğunu gösterecektir. Bir damga ve daha düşük bir sayı bulursanız, parçanızın saf gümüş oranı daha düşüktür.

Son olarak, herhangi bir sayı bulamazsanız, bu genellikle gümüşle kaplanmış bir parçayı gösterir. Ancak, som gümüşten yapılmış bazı eski nesnelerin ayırt edici özellikleri olmadığını veya som gümüş miktarını listelemediğini unutmayın.

Tartım ve Gram Dönüşümü

Bir sonraki adım, parçanızı tartmak ve miktarı ons veya gram olarak kaydetmektir. Gümüşün fiyatı ons cinsinden ölçülür. Yalnızca gramları listeleyen bir ölçek kullanıyorsanız, gramları ons ‘a dönüştürmeniz gerekir. 1 ons 28,3495 grama eşittir.

Gramlarınızı ons ‘a dönüştürmek için şu formülü izleyin (g/28,3495 = oz.) Örnek olarak, 35 gram ağırlığınız olsaydı, bu 1,23 ons ‘a (35/28,3495 = 1,23 oz.) dönüşür. Ardından, parçanızdaki gümüş miktarını belirlemeniz gerekir. Gümüş parçanızın oranı 925 ayar gümüş içerdiğinden, bu formülü kullanın (.925 * 1.23 ons gümüş.) Bu size gümüş miktarı olarak 1,13775 ons sayısını verir.

Gümüş Değerini Belirleyin

925 ayar gümüş fiyatı değerini net olarak belirlemek için toplam ons gümüşü alın ve bunu piyasadaki gümüş spot fiyatıyla çarpın. Yukarıdaki örnekte, 16,56 $ * 1,13775 onsluk mevcut spot fiyatı alırsınız, bu da size gümüş parçanız için 18,84$’lık bir değer verir.

Gümüş takı alacaksanız
bize güvenebilirsiniz!

Online Satış Mağazamızdan satın alacağınız tüm ürünler GÜVENCEMİZ ALTINDADIR.

Gümüş Nasıl Hesaplanır
Gümüş Orijinalliği Nasıl Kontrol Edilir

GEREK KENDİNİZE, GEREKSE HEDİYE OLARAK ALACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLER KLAS GÜMÜŞ GARANTİSİNİ TAŞIMAKTADIR.

klasgumuslogo-revize

Gümüş Orijinalliği Nasıl Kontrol Edilir?

Her kıymetli madenin sahtesine sahip olabilir. Bu yüzden 925 ayar gümüş fiyatı öğrendikten sonra, gümüşün orijinal ve gerçek olup olmadığını test etmelisiniz. İşte size bunu yapabilmeniz için bazı pratik yöntemler:

Mıknatısla Test Etme

Gümüşün gerçekliğini test etmenin ilk yolu bir mıknatıs kullanmaktır. Neodimyum alaşımından yapılmış olanı kullanırsanız en iyisidir. Bu tip mıknatıs, kullanabileceğiniz en güçlü olanıdır ve size en iyi sonuçları verecektir.

Gümüşün paramanyetik özellikleri vardır, bu da zayıf manyetik etkilere sahip olduğu anlamına gelir. İncelediğiniz bir gümüş parçasına mıknatıs koyarsanız ve yapışmazsa, bu gümüşün gerçek olduğunun bir göstergesidir. Gümüş parçanıza yapışırsa, çekirdeğin içinde başka bir metal türü olduğunu gösterir. Bununla birlikte, manyetik olmayan bir çekirdek metal olasılığını dışlamak için bu test diğer testlerle birlikte kullanılmalıdır.

Gümüş için Buz Testi

Gümüşün termal iletkenliği, yaygın metallerin en yükseğidir. Bu, altın, bakır veya alüminyum gibi diğer metallerden daha yüksek derecede ısı iletme yeteneğine sahip olduğu anlamına gelir. Bu testi yapmak için dondurucudan bir parça buz alın ve gümüşünüzün üzerine düz olacak şekilde yerleştirin. Gümüş ise hızla erimeye ve bir su havuzu oluşturmaya başlamalıdır. Bu test en iyi madeni paralar ve barlar için çalışır.

Ses Testi

Bu test için gerçek gümüşten yapılmış bir eşyaya ihtiyacınız olacak. Bu testi gerçekleştirmenin en iyi yollarından biri 1965’ten önce basılmış bir çeyreklik kullanmaktır. Bu madeni paralar yüzde 90 gümüş içerir ve düşürüldüğünde veya diğer metallerle vurulduğunda tiz bir çınlama sesi çıkarır. Bu madeni paralardan birinin, başka bir metale dokunduğunuzda veya bir masaya düşürdüğünüzde çıkardığı sesi dinleyin.

Yüksek tiz bir zil sesine sahip olmalıdır. Bunu 1965 yılı sırasında veya sonrasında basılan bir çeyrek ile karşılaştırın. Üretilen ses donuk ve alçak perdelidir. Test gümüş parçanız, düşürüldüğünde veya vurulduğunda aynı tiz zil sesini çıkarmalıdır.

Türkiye’nin En Kaliteli Gümüş Takı Üreticisiyiz!

Binlerce Ürün, Uygun Fiyatlar, Hızlı Gönderi, Güvenli Alışveriş

Görsel için Scottsdale Mint ve Unsplash ekibnine teşekkür ederiz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top