Safir Taşı Özellikleri Nelerdir

En Özel Safir Yüzük Modelleri

En Özel Safir Yüzük Modelleri

En özel safir yüzük modelleri ile şıklığınızı bambaşka bir boyuta taşımaya hazır mısınız? Umudu ve gücü sembolize eden safir taşı, iyileştirici etkisinden dolayı sıkça kullanılıyor.

Eşsiz parıltısıyla, göz kamaştıran şıklığıyla, sıra dışı tasarımlarıyla da beğeni kazanan safir taşlı yüzükler, tarzınıza muhteşem bir dokunuş yapacak…

Hem pırlantanın zarafetinden fedakarlık yapmak istemiyor, hem de pırlantadan daha farklı bir değerli taş mı arıyorsunuz? Öyleyse modern ve asil duruşuyla kombinlerinize çok yakışacak safir taşlı yüzüklere şans verin.

Safir Taşı Nedir?

Bu taş, ‘Gökyakut’ diye de isimlendirilir. Mavi rengiyle ön plana çıkan safir taşının ısıya dayanıklı, sert bir yapısı vardır.

Pek çok farklı tonda safir taşına rastlamak mümkündür. Bunların en değerlisi berrak mavi olan safir taşıdır.

Safir Taşı Tarihi

Geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan bu taş, binlerce sene astrolojide kullanılmıştır. Alternatif tıpta şifa amacıyla da tercih edilen bu taş, ayrıca simya alanında kendine yer edinmiştir.

Mısır, Yunan ve Antik Roma dönemlerinde büyük değer gören safir, kraliyet tacı üzerinden hiç eksik olmamıştır.

Arap krallıkları, Sultan Süleyman, Truvalı Helen; safir taşına en çok kıymet veren ünlü şahsiyetlerden bazılarıdır.

Yakın tarihimize gelecek olursak: Johan Gottschalk Wallerius adında bir İsveçli mineralog 1747 yılında bu taşı mineraloji literatürüne kazandırmıştır.

Dinî ritüellerde de sıklıkla kullanılagelen safir taşı, kendisine mistik anlamlar yüklenen bir mücevherdir. Günümüzde ise bu taşın daha çok; Pakistan, Brezilya, Avustralya, Afganistan, Sri Lanka, Tayland ve Hindistan’da çıkarıldığı söylenebilir.

En Özel Safir Yüzük Modelleri

Safir Baget Taşlı Yüzük

925 ayar gümüş safir baget taşlı ve rodaj kaplamadan yapılan yüzüklerimizi mutlaka inceleyin.
Safir taşının büyüsüne kapılacaksınız!

Safir Taşı Özellikleri Nelerdir?

Psikoloji üzerinde pozitif etkileri olduğuna inanılan safir taşı, kendine mahsus görünümü ve özel nitelikleriyle diğer taşlardan ayrılıyor. Buna göre safir taşının özellikleri şöyle sıralanıyor:

  • Tarih boyu hanedanların mücevherlerinde, taçlarında kullandığı bir mücevher olmuştur.
  • Korindon taş grubuna mensuptur.
  • Mavi dışında farklı renklere sahip olması mümkündür. (Kırmızı hariç.) Gri, yeşil, kahverengi, turuncu, beyaz, sarı ve pembe gibi renklerde karşımıza çıkabilir.
  • Sonsuz sadakatin simgesidir.
  • Göz alıcı rengi ve formu sayesinde ilgi çeken safir yüzük, evlilik tekliflerinde de pek çok defa başrolü oynar.
  • Farklı çeşit kıyafetlerle ve takılarla mükemmel bir uyum sergiler.

Safir Taşı Faydaları Nelerdir?

  • Özgürlük hissi, güven ve cesaret verir.
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir.
  • Renginin yaydığı harika enerji sayesinde pozitif bir zindelik meydana getirir.
  • Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirdiğine inanılır.
  • Salgı bezlerini harekete geçirdiğinden söz edilir.
  • Sinir sistemini düzenler, konsantrasyonu artırır.
  • Göz rahatsızlıklarının tedavisinde de etkili olduğu bilinir.

En Kaliteli Safir Taşlı Yüzük Modelleri 2022

Pırlantanın asaletiyle safir taşının çekiciliğini bir araya getiren bu yüzükler, hem nahif hem de ihtişamlı görüntüsüyle beğeni topluyor. Stiline düşkün her kadının favorisi haline gelen safir yüzük çeşitleri, en dayanıklı ve etkileyici haliyle ürün koleksiyonumuzda kendine yer buluyor.

Karat (ağırlık) değerine ve parmak ölçüsüne göre farklılık gösteren safir yüzükler, her zevke uyum sağlamayı başarıyor. İster günlük hayatta, ister özel davetlerde… Her an, her yerde rahatça kullanabileceğiniz safir taşı kullanılarak imal edilen yüzük modelleri ilgiyi üzerinizde toplamanızı sağlayacak.

En Güzel Safir Yüzük Çeşitleri

Bu ürün gamında boyutları, kalınlıkları, özellikleri değişen birçok model ile karşılaşmanız mümkün. Onlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • 0.12 Karat Safir Yüzük,
  • 0.04 Karat Pırlanta Safir Yüzük,
  • 0.11 Karat Pırlanta Safir Yüzük,
  • Elmas Safir Yüzük,
  • Pırlanta Beyaz Safir Yüzük,
  • Tria Pırlanta Safir Yüzük.

Safir Yüzük Temizliği Nasıl Yapılır?

Bu taş, 9 sertlik derecesine sahip olduğu için elmastan sonraki en sert taşların başında gelir. Suyla 2-3 dakika boyunca yıkanarak temizlenebilir.

Bu sırada herhangi bir temizleyici, kimyasal madde veya sabun kullanılmamalıdır. Yıkama işleminin ardından yüzüğü çizmeyecek, yumuşak yapılı bir bez ile kurulama işlemi gerçekleştirilmelidir. (Örneğin, kadife bir kumaş tercih edilebilir.)

Göz Alıcı Safir Yüzük Modelleri ile Tarzınızı Konuşturun!

Dünyadaki en kıymetli taşların başında gelen safir, benzersiz güzelliğini yüzüklerde de sergiliyor. Büyüleyici tasarımı ve asil duruşuyla dikkat çeken safir, klasik yüzük modellerinden sıkılanlar için iyi bir alternatif.

Alımlı, göz dolduran safir yüzük modelleriyle şıklığınızı taçlandırmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Kendinizi veya sevdiklerinizi şımartmak için ihtiyacınız olan en özel safir yüzük modelleri Klas Gümüş online satış sitemizde!

Siz de geniş yüzük koleksiyonumuzu inceleyebilir, zengin çeşitlilik sunan yüzük modellerimiz içerisinden beğendiğinizi kolayca sipariş verebilirsiniz.

Türkiye’nin En Kaliteli Gümüş Takı Üreticisiyiz!

Binlerce Ürün, Uygun Fiyatlar, Hızlı Gönderi, Güvenli Alışveriş

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top